Jag erbjuder:

I menyfältet finns fler tjänster och mer information. Hoppas du finner något och tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Du är varmt välkommen!

Kontakt

Charlotte Brorsson Trell
Hulud Skola 1
51592 Kinnarumma

Tel: 073-8415717
E-post: charlottebrorsson@hotmail.com

Välkommen till våren 2019!

 • Häst- och ponnyridning för barn

  Vill dina barn/barnbarn rida nu till våren och i sommar?

  Vi erbjuder ridning i vacker miljö på våra två hästar Julia-Viol och Poppe.

  Läs mer…
  2019-04-07 15:21
 • Tvesôvla, ost och vin

  Tvesôvla, ost och vin

  Lördag den 23 februari återkommer vårt populära evenemang Tvesôvla, ost och vin. Kom och hör folkliga låtar med Hanna och Lotta, Tvesôvla, berättelser om människorna som en gång sjöng dem och känn smaken av ost tillverkade enligt genuin hantverkskonst.

  Läs mer…
  2019-01-04 18:07
 • Friskvårdskör

  Friskvårdskör

  Stärker hälsa, trivsel och samverkan!

  Körsång på arbetsplatsen är en skattefri personalvårdsförmån. Körsång är hälsofrämjande och bidrar till ökad trivsel, gemenskap och bättre samverkan på arbetsplatsen. 

  Läs mer…
  2018-09-25 13:05
 • Sånglektioner

  Sånglektioner

  Längtar du efter att sjunga ut? Jag hjälper dig hitta rösten och modet med hjälp av sånglektioner! Du kan komma själv eller med kompisar. 

   

  Läs mer…
  2018-08-15 18:25

Sång är friskvård!

Det finns dokumenterade positiva effekter av körsång, både psykologiska och rent kroppsliga.

 • Stressforskaren Töres Theorell har dokumenterat att negativa stresshormoner efter ett körpass sjunker och de goda kontaktskapande ’må bra’-hormonet oxytocin ökar.
 • Maria Sandgren (2009) finner i sina undersökningar att körsång har mycket starka effekter på det känslomässiga tillståndet. De positiva känslorna ökar och de negativa minskar.
 • Sången stärker vidare stora viktiga muskler i kroppen. Diafragman som styr andningen tränar man aktivt. Även allmän kroppshållning tränas och man bygger upp en medvetenhet kring sin kroppsuppfattning.

Läs gärna artiklarna:

Sång kan ha samma effekt som medicin

Artikel i forskning och framsteg  

Music is social. Citat av José Antonio Albreu, som startade El Sistema. Genom att musicera tillsammans med andra lär man sig både leda och följa, säger jag. 

Hulud Skola på facebook!